Basisinformatie over aanmelden
  1. Controleer of er op je computer geen andere gebruiker is aangemeld bij Facebook
    • Om iemand anders af te melden, klik je rechtsboven op je Facebook-startpagina op en selecteer je Afmelden
  2. Ga naar bovenaan www.facebook.com en voer een van de volgende gegevens in:
    • E-mailadres: je kunt je aanmelden met een e-mailadres dat voor je Facebook-account is geregistreerd
    • Gebruikersnaam: je kunt je ook aanmelden met je gebruikersnaam
    • Telefoonnummer: als er een mobiel telefoonnummer voor je account is bevestigd, kun je dit hier invoeren (zonder voorloopnullen en tekens)
  3. Voer je wachtwoord in
  4. Klik op Aanmelden
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Als je problemen hebt met aanmelden bij je Facebook-account, kun je eerst het volgende proberen:
Als het probleem aanhoudt, kunnen wij je helpen om je account te herstellen.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Een e-mailadres toevoegen aan of verwijderen uit je account:
  1. Klik rechtsboven in Facebook op en selecteer Instellingen
  2. Klik op Contact
  3. Klik op Een ander e-mailadres toevoegen om een nieuw e-mailadres aan je account toe te voegen of klik op Verwijderen om een e-mailadres te verwijderen uit je account
  4. Klik op Wijzigingen opslaan
  5. Voer je wachtwoord in
  6. Klik op Verzenden
Als je een nieuw e-mailadres toevoegt aan je account, sturen we je een bevestigingsmail. Klik op de link in de e-mail om te bevestigen dat je dit e-mailadres wilt toevoegen aan je Facebook-account.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Je kunt je account wanneer je wilt opnieuw activeren door je weer aan te melden bij Facebook of door je je Facebook-account te gebruiken om je ergens anders aan te melden.
Je moet om je account opnieuw te kunnen activeren wel toegang hebben tot het e-mailadres waarmee je je aanmeldt. Als je het wachtwoord bent vergeten, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen. Meer informatie over hoe je je account opnieuw kunt activeren als je geen toegang meer hebt tot het e-mailadres dat aan dit account is gekoppeld.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Als je je niet kunt aanmelden met je mobiele telefoonnummer, kun je het volgende doen:
  • Voer je hele telefoonnummer inclusief de landcode in
  • Laat eventuele voorloopnullen, plustekens en andere speciale tekens weg
Vraag om een nieuw wachtwoord als je je nog steeds niet kunt aanmelden of je wachtwoord bent vergeten.
Opmerking: als je je vanaf je mobiele telefoon op Facebook hebt geregistreerd, kun je je vanaf een computer of telefoon aanmelden met je telefoonnummer en het wachtwoord dat je tijdens de registratieprocedure hebt opgegeven.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Afmelden bij Facebook:
  1. Klik op rechtsboven aan een Facebook-pagina.
  2. Selecteer Afmelden
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Ik heb geen toegang meer tot het e-mailadres dat ik gebruik voor Facebook
Mogelijk krijg je weer toegang tot je Facebook-account door een beveiligingsvraag te beantwoorden, een alternatief e-mailadres te gebruiken dat ook aan je account is gekoppeld of vrienden om hulp te vragen. Houd er rekening mee dat je deze opties alleen ziet als je deze ook hebt ingesteld.
Doe het volgende om na te gaan of je over deze opties beschikt:
  1. Ga naar de aanmeldpagina van Facebook en klik rechtsboven op Account vergeten? of Kun je je niet aanmelden?.
  2. Vul het formulier in om je account te identificeren.
  3. Selecteer op de volgende pagina Ik ben mijn account vergeten als dit wordt weergegeven.
  4. Bekijk de lijst met e-mailadressen die onder je account worden weergegeven. Als je deze niet meer kunt gebruiken, klik je op Heb je hier geen toegang meer toe?.
  5. Volg de aanwijzingen om je beveiligingsvraag te beantwoorden of hulp van je vrienden te krijgen, als je deze opties ziet, of neem contact op met je e-mailprovider.
Zodra je weer toegang hebt tot je account, kun je het e-mailadres waarmee je je aanmeldt op elk gewenst moment wijzigen in je Accountinstellingen.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Als je denkt dat je account is gehackt of is overgenomen, moet je het zo snel mogelijk beveiligen. We kunnen je helpen je account te beveiligen door je je wachtwoord te laten wijzigen en je recente aanmeldactiviteit te laten controleren.
Je account kan zijn gehackt als je het volgende opmerkt:
  • Je e-mailadres of wachtwoord is gewijzigd
  • Je naam of geboortedatum is gewijzigd
  • Er zijn vriendschapsverzoeken verstuurd naar mensen die je niet kent
  • Er zijn berichten verstuurd die je niet hebt geschreven
  • Er zijn berichten geplaatst die je niet hebt geschreven
Je kunt ook deze hulpmiddelen en tips doornemen om je te helpen je account veilig te houden. Het is wellicht ook goed om te leren hoe je jezelf kunt beschermen tegen schadelijke software die je account mogelijk in gevaar kan brengen.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Ik krijg een foutmelding wanneer ik me probeer aan te melden
Als je de foutmelding Onjuist wachtwoord ziet en je weet zeker dat je het juiste wachtwoord hebt ingevoerd:
Mocht je problemen blijven ondervinden, bekijk dan eens onze tips voor het oplossen van aanmeldproblemen.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Als je een van deze foutmeldingen te zien krijgt wanneer je je wachtwoord opnieuw probeert in te stellen:
  • Ongeldige code: kopieer de volledige code uit de e-mail en plak deze in het daarvoor bestemde veld
  • Ongeldige link: kopieer de volledige code uit de e-mail en plak deze in het daarvoor bestemde veld
Als je nog steeds een foutmelding te zien krijgt, kun je een ander wachtwoord aanvragen.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Toegang tot je account houden
Voor het geval je je wachtwoord vergeet, is het handig om een manier achter de hand te hebben waarmee je ook zonder je wachtwoord weer toegang kunt krijgen tot je Facebook-account. Je kunt een van verschillende herstelopties gebruiken om te voorkomen dat je in de toekomst niet bij je account kunt komen:
  • Zorg dat je een up-to-date manier hebt waarmee we contact met je kunnen opnemen. We sturen je dan een bevestigingscode om je wachtwoord via een vertrouwd e-mailadres of telefoonnummer. Zorg dat jij de enige persoon bent die toegang heeft tot de e-mailadressen en telefoonnummers in je Facebook-account.
  • Voeg nog een e-mailadres of telefoonnummer toe aan je account voor het geval dat je originele contactmethode risico loopt.
  • Stel vertrouwde contacten in waarmee je contact kunt opnemen als je weer toegang wilt krijgen tot je account
  • Gebruik je echte naam en geboortedatum voor je Facebook-account, zodat we je profiel kunnen vinden als je er ooit geen toegang meer toe hebt.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Ja. Deze advertentie is afkomstig van Facebook. Omdat we er zeker van willen zijn dat de toegang tot je account niet wordt geblokkeerd, hebben we een hulpmiddel gemaakt waarmee je de veiligheid van je account kunt controleren en je gegevens kunt bijwerken.
Wij adviseren je aanvullende contactgegevens toe te voegen aan je account (bijvoorbeeld een ander e-mailadres of mobiel telefoonnummer), zodat we contact met je kunnen opnemen voor het geval je geen toegang meer hebt tot je primaire e-mailadres. Mogelijk vragen we je je wachtwoord opnieuw in te voeren wanneer gevoelige accountgegevens worden bijgewerkt. Aan de slag.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?