Basisinformatie over aanmelden
Doe het volgende om je aan te melden bij je Facebook-account:
  1. Controleer of er op je computer geen andere gebruiker is aangemeld bij Facebook
    • Om iemand anders af te melden, klik je rechtsboven op je Facebook-startpagina op en selecteer je Afmelden
  2. Ga naar bovenaan www.facebook.com en voer een van de volgende gegevens in:
    • E-mailadres: je kunt je aanmelden met een e-mailadres dat voor je Facebook-account is geregistreerd
    • Gebruikersnaam: je kunt je ook aanmelden met je gebruikersnaam
    • Telefoonnummer: als er een mobiel telefoonnummer voor je account is bevestigd, kun je dit hier invoeren (zonder voorloopnullen en tekens)
  3. Voer je wachtwoord in
  4. Klik op Aanmelden
Nog steeds problemen? Bekijk deze tips voor probleemoplossing.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Als je problemen hebt met aanmelden bij je Facebook-account, kun je eerst het volgende proberen:
Als het probleem aanhoudt, kunnen wij je helpen om je account te herstellen.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Een e-mailadres toevoegen aan of verwijderen uit je account:
  1. Klik rechtsboven in Facebook op en selecteer Instellingen
  2. Klik op Contact
  3. Klik op Een ander e-mailadres toevoegen om een nieuw e-mailadres aan je account toe te voegen of klik op Verwijderen om een e-mailadres te verwijderen uit je account
  4. Klik op Wijzigingen opslaan
  5. Voer je wachtwoord in
  6. Klik op Verzenden
Als je een nieuw e-mailadres toevoegt aan je account, sturen we je een bevestigingsmail. Klik op de link in de e-mail om te bevestigen dat je dit e-mailadres wilt toevoegen aan je Facebook-account.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Als je je account hebt gedeactiveerd, kun je het account op elk gewenst moment opnieuw activeren door je aan te melden. Als je het wachtwoord bent vergeten, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen. Ontdek hoe je je account opnieuw kunt activeren als je geen toegang meer hebt tot het e-mailadres dat aan dit account is gekoppeld.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Als je je niet kunt aanmelden met je mobiele telefoonnummer, kun je het volgende doen:
  • Voer je hele telefoonnummer inclusief de landcode in
  • Laat eventuele voorloopnullen, plustekens en andere speciale tekens weg
Vraag om ondersteuning als je je nog steeds niet kunt aanmelden of je wachtwoord bent vergeten.
Opmerking: als je je vanaf je mobiele telefoon op Facebook hebt geregistreerd, kun je je vanaf een computer of telefoon aanmelden met je telefoonnummer en het wachtwoord dat je tijdens de registratieprocedure hebt opgegeven.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Afmelden bij Facebook:
  1. Klik op rechtsboven aan een Facebook-pagina.
  2. Selecteer Afmelden
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Ik heb geen toegang meer tot het e-mailadres dat ik gebruik voor Facebook
Mogelijk krijg je weer toegang tot je Facebook-account door een beveiligingsvraag te beantwoorden, een alternatief e-mailadres te gebruiken dat ook aan je account is gekoppeld of vrienden om hulp te vragen. Houd er rekening mee dat je deze opties alleen ziet als je deze ook hebt ingesteld.
Doe het volgende om na te gaan of je over deze opties beschikt:
  1. Ga naar de aanmeldpagina van Facebook en klik rechtsboven op Account vergeten? of Kun je je niet aanmelden?.
  2. Vul het formulier in om je account te identificeren.
  3. Selecteer op de volgende pagina Ik ben mijn account vergeten als dit wordt weergegeven.
  4. Bekijk de lijst met e-mailadressen die onder je account worden weergegeven. Als je deze niet meer kunt gebruiken, klik je op Heb je hier geen toegang meer toe?.
  5. Volg de aanwijzingen om je beveiligingsvraag te beantwoorden of hulp van je vrienden te krijgen, als je deze opties ziet, of neem contact op met je e-mailprovider.
Zodra je weer toegang hebt tot je account, kun je het e-mailadres waarmee je je aanmeldt op elk gewenst moment wijzigen in je Accountinstellingen. Je kunt je ook aanmelden bij Facebook met een ander e-mailadres dat aan je account is toegevoegd.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
We willen controleren of jij de enige persoon bent die toegang heeft tot je account. Als je denkt dat je account is gehackt of door iemand anders is overgenomen, kunnen we je helpen het account te beveiligen.
Je account kan zijn gehackt als je het volgende opmerkt:
  • Je e-mailadres of wachtwoord is gewijzigd
  • Je naam of geboortedatum is gewijzigd
  • Er zijn vriendschapsverzoeken verstuurd naar mensen die je niet kent
  • Er zijn berichten verstuurd die je niet hebt geschreven
  • Er zijn berichten geplaatst die je niet hebt geschreven
Je kunt ook deze hulpmiddelen en tips doornemen om je te helpen je account veilig te houden.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Ik krijg een foutmelding wanneer ik me probeer aan te melden
Als je de foutmelding Onjuist wachtwoord ziet en je weet zeker dat je het juiste wachtwoord hebt ingevoerd:
Mocht je problemen blijven ondervinden, bekijk dan eens onze tips voor het oplossen van aanmeldproblemen.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Als je een van deze foutmeldingen te zien krijgt wanneer je je wachtwoord opnieuw probeert in te stellen:
  • Ongeldige code: kopieer en plak de volledige code uit de e-mail in het daarvoor bestemde veld
  • Ongeldige link: kopieer de volledige link uit de e-mail die je hebt ontvangen om je wachtwoord opnieuw in te stellen en plak deze in de adresbalk van je browser
Als je nog steeds een foutmelding te zien krijgt, moet je een ander wachtwoord aanvragen.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Toegang tot je account houden
Als je je ooit niet kunt aanmelden bij je Facebook-account, moeten we op de een of andere manier contact met je kunnen opnemen om vast te stellen of het account echt van jou is. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je account ooit wordt vergrendeld:
  • Voeg een e-mailadres toe aan je account, zodat je altijd een reserveadres hebt.
  • Zorg ervoor dat je zelf de enige bent die toegang heeft tot de e-mailadressen die op je Facebook-account worden weergegeven. Iedereen die toegang heeft tot een van de e-mailadressen die aan je account is gekoppeld, kan ook een nieuw wachtwoord aanvragen voor je Facebook-account. Als je de toegang verliest tot een van de extra e-mailadressen, zorg dan dat je het ook uit je Facebook-account verwijdert.
  • Voeg je mobiele telefoonnummer toe aan je account. We kunnen ook informatie (zoals een code om je wachtwoord opnieuw in te stellen) naar je mobiele telefoon sturen.
  • Gebruik je echte naam en geboortedatum op je account, zodat we je profiel kunnen vinden als je er ooit geen toegang meer toe hebt.
  • Bekijk onze extra beveiligingsfuncties.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?
Ja. Deze advertentie is afkomstig van Facebook. Omdat we er zeker van willen zijn dat de toegang tot je account niet wordt geblokkeerd, hebben we een hulpmiddel gemaakt waarmee je de veiligheid van je account kunt controleren en je gegevens kunt bijwerken.
Wij adviseren je aanvullende contactgegevens toe te voegen aan je account (bijvoorbeeld een ander e-mailadres of mobiel telefoonnummer), zodat we contact met je kunnen opnemen voor het geval je geen toegang meer hebt tot je primaire e-mailadres. Mogelijk vragen we je je wachtwoord opnieuw in te voeren wanneer gevoelige accountgegevens worden bijgewerkt. Aan de slag.
Hoe nuttig vond je dit antwoord?